Laddar...
Förenta Staterna försvarar sin dollar mot de-dollariseringen av BRICS

Förenta Staterna försvarar sin dollar mot de-dollariseringen av BRICS

Förenta Staterna försvarar sin dollar mot de-dollariseringen av BRICS

Donald John Trumps politik är bra, med fokus på utlandsresor, han reste till Nordkorea för att besöka Koreas president, i själva verket har han varit den enda presidenten i Förenta Staterna som satt sin fot på nordkoreanskt territorium. Han tog ut de amerikanska trupperna ur Afghanistan, erkände nederlag, upprätthöll attacken mot Syrien och attacken mot Libyen, men förlorade till slut för att Ryssland gav allt sitt stöd till Syrien och även till Iran, och Förenta Staterna förlorade i Syrien och berättade för oss att kriget han ärvde från Barack Hussein Obama II. I Bolivia genomförde de visserligen en statskupp från Förenta Staterna, med Juan Evo Morales Ayma bakom, men han dök inte upp igen, och nu med president Luis Alberto Arce Catacora och politiken för de ekonomiska grupper som står bakom Donald Trump är att lyfta ekonomin. De är inte längre George Walker Bushs frihandelsavtal, till och med Donald Trump utelämnade det avtalet som Barack Obama ville främja med Stillahavsländerna.

Förenta Staterna lämnade de fördragen och fokuserade på att höja den nationella produktionen så att ekonomin växte med 4% eller 5% och stoppa den period under vilken Kina förträngde den, och för det sänkte de inkomstskatterna på amerikanska företag så att de skulle ha det mer vinster, från 35% till 26%, för vissa sänkte de den till 11%, och de införde tullar och tullskatter på produkter som kom in från länder utanför Förenta Staterna, särskilt från Kanada, Mexiko och Europa, och betonade produkter från Kina så att nationella producenter skulle inte möta kinesisk konkurrens. Och genom att sänka inkomstskatterna, underlätta privata investeringar och tillåta amerikanska företag som är utomlands att återvända till sitt land för att producera det de producerar utomlands, till exempel General Motors, som ligger i Mexiko, var avsikten att han skulle återvända till Förenta Staterna att producera i sitt ursprungsland.

Vilka fördelar skulle de ha? Å ena sidan mindre skatter på vinster, och å andra sidan tullarna på utländska fordon, vilket säkerställer att de inte får konkurrens. Men med Donald Trump fungerade det inte eftersom tullarna de lade på Kina inte hindrade kinesiska produkter från att fortsätta komma in eftersom Förenta Staterna inte har konkurrenskraft. Underskottet med Kina förblev mycket högt, det gick från mer än 400000 miljoner dollar till 325000 miljoner dollar, underskottet förblev väldigt högt, det gick ner lite, men Kina fortsatte att översvämma Förenta Staterna med produkter eftersom det säljer till Förenta Staterna kan inte ersättas för amerikanska produkter, och Förenta Staterna har en mycket dyr arbetskraft, det amerikanska folket betalade mer för kinesiska produkter med Donald Trumps tullar, och produkter fortsatte att komma in, och amerikanska företag som var utomlands som Cargill eller Monsanto var. inte komma tillbaka, sa de nej. De skulle fortsätta i Kina eftersom det är en oändlig marknad, dessa företag lyfter miljontals kineser ur fattigdom och det gynnar dem på grund av den goda bilden i den kinesiska statens ögon och på grund av de stora fördelarna. Varför skulle vi inte åka till Förenta Staterna där det finns en mindre befolkning än i Kina och där arbetskraften är väldigt dyr? Här i Kina är det billigare.

Sedan misslyckades Trumps plan, Förenta Staterna växte inte med 4%, den låg kvar med en liten tillväxt tills Donald Trump fördrevs av Joseph Robinette Biden Jr. Vad är Joe Bidens policy? Krig. Han glömde att höja den inhemska produktionen genom tullskydd och skattesänkning, som inte fungerade med Donald Trump, och vad han gjorde var att provocera fram krig i Ukraina för att stoppa Sidenvägen genom att provocera fram en fejd mellan Europa och Ryssland om att det är bron som förenar Kina och Indien med Europa. Så det där silkesväg-projektet som skulle nå Europa hade redan kommit in i Italien. Italiens kongress godkände att gå in på sträckan 2019 och Tyskland skulle gå in, det fanns en gasledning som redan fanns i Östersjön, den berömda Nord Stream 2011, och den arbetade med att sälja gas från Ryssland direkt till Tyskland, det var en mycket dyr investering. Allt detta hindrades när kriget i Ukraina bröt ut, men de lyckades först avsätta Angela Dorothea Merkel som president i Tyskland, och de gav order till den brittiska regeringen att lämna EU för att försvaga Europa och sätta Europa under press.

Storbritanniens avgång från EU påverkade Tyskland och Frankrike, som är de största europeiska makterna, tillsammans med Merkels fall och ankomsten av en ny tysk regering med Olaf Scholz mer sympatisk för Förenta Staterna, vilket gjorde att den stödde Förenta Staterna i strävan att inkludera Ukraina i Nato och provocera Ryssland, så att Ryssland skulle förhindra det och kriget skulle bryta ut. Kriget är bekvämt för Förenta Staterna i den meningen eftersom det stoppar det projektet (Kinas sidenväg) i dess frammarsch till Europa, där Tyskland, Frankrike och Italien också skulle gå in. Idag är det projektet försvårat. Det är den politik som Förenta Staterna har, det vill säga låt oss stoppa Kinas frammarsch genom sitt stora projekt som vill ta sig in i Europa, men det projektet, Sidenvägen, kommer att fortsätta mot Afrika, det kommer att expandera över hela Asien, och även till Sydamerika, men för Joe Bidens regering är det dess enda sätt att stoppa projektet.

I sikte är den senaste konflikten mellan Israel och Palestina sedan den 7 oktober i år 2023, en annan blockering för framfarten av Sidenvägen genom Mellanöstern mot Afrika och det europeiska Medelhavet, eftersom gasledningarna från Iran, medlem av BRICS, passera genom Irak och Syrien mot Turkiet och Europa, strax norr om den israeliska konflikten. Och irakiska oljeledningar går också genom Syrien. Vilken mening är det för Israel, en stor allierad till Förenta Staterna, att attackera Syrien, som ligger i norr, med den konflikt som har uppstått med Palestina, som är i väster Enkelt: blockera Kinas kommersiella och ekonomiska sidenväg?

Tänk om vi vinner kriget? Det är logiken i Förenta Staterna. Då hamnar Ryssland försvagat och vem vet om det kan angripas medan det försvagas, för Ryssland har alla mineraler i världen, även om det är väldigt komplicerat eftersom Ryssland inte skulle sitta och orsaka ett kärnvapenkrig, och planeten tar slut. Ingen skulle vinna. De kan inte riktigt ockupera Ryssland men de försöker försvaga det även med de populistiska "sanktioner", som efter att ha läst in i europeisk lagstiftning rådets förordning (EU) nr 833/2014 av den 31 juli 2014, "sanktionerna mot Ryssland" De är verkligen sanktioner om europeiska företag och europeiska medborgare som försöker göra affärer med offentliga eller privata ryska företag. Därför är de "självsanktioner", eftersom Europa inte har makten att sanktionera en ekonomisk makt som Ryssland.

" Donald Trump och Joe Biden har väldigt olika planer på att försvara sig mot de-dollarisering. Denna breda och stora analys av den ekonomiska konflikten mellan G7 ledda av Förenta Staterna och Europa mot BRICS ledda av Kina och Ryssland kommer att tillåta dig att komma framåt i ditt företags beslutsfattande och investeringar. "

När kriget bröt ut i Ukraina under de första månaderna möttes G7, de sju länder som de anser vara mest utvecklade, nämligen Förenta Staterna, Japan, Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Italien och Kanada. De sa offentligt att den strategiska fienden var Kina, inte Ryssland. Ryssland är den omedelbara fienden som vi slåss med men det stora problemet är Kina, som är det som kommer att tränga undan väst, det har redan förträngt Europa och kommer att tränga undan Förenta Staterna på kort tid, sa de så öppet, det vill säga, det är ett krig mot Kina, inte bara mot Ryssland. Så Joe Bidens policy är att återvända till den politiskt-militära konflikten igen med den logiken, och även göra affärer för att Förenta Staterna säljer till Europa, det säljer energi efter att ha saboterat Nord Stream och skyllt på Ryssland, men när man ser det ekonomiska resultat från Förenta Staterna, ser han att den inte växer och vad den har genererat är stor inflation och ytterligare förlust av konkurrenskraft.

År 2022 översteg inflationen i Förenta Staterna 6% och Kinas inflation var mellan 1,5% och 1,8%, det vill säga kriget orsakar fler problem på handelssidan eftersom inflationen stiger, och där det finns konkurrens mellan Kina och Kina Förenta Staterna, den kinesiska produkten har fler faciliteter, eftersom kostnaden stiger mindre på grund av inflation, det vill säga allt de utför har sin motsatta sida. De vinner genom att antagonisera Europa med Kina, stoppa sidenvägen och göra framsteg med Europa, göra affärer med vapen och energi, men det har en inverkan på interna priser som tvingar dem att bromsa ekonomin, ekonomisk tillväxt genom att kontrollera krediter och höja räntorna som redan skapar problem för många som har krediter (lån och bolån).

Vissa amerikanska banker som Silicon Valley Bank, Silvergate Bank och Signature Bank har också misslyckats, och de tappar konkurrenskraft på grund av inflationen i internationell handel, så å ena sidan vinner de och å andra sidan förlorar de, men det är policyn som är på plats under denna regering, som kommer att fortsätta tills den tar slut. Vi vet inte om efter det amerikanska valet 2024, närmare bestämt den 5 november 2024, en förändring av nationell, internationell, finanspolitik och ekonomisk politik kommer att ske, i alla fall har inte all denna politik hindrat Kina från att fortsätta gå framåt mitt i av allt vi har diskuterat.

Kina positionerade sig inte bara som den andra makten, utan överträffade också EU och går efter Förenta Staterna. Mitt i allt detta blev Kina den första importerande makten, Kina blev den första telekommunikationsmakten, Kina etablerade diplomatiska förbindelser med ett stort antal länder. Endast 15 eller 16 länder i världen har inte förbindelser med Kina, utan med Taiwan. Kina har fler handelsförbindelser än något land, jag verkar minnas med 125 eller 130 länder i världen, med vilka det har fler handelsförbindelser än Förenta Staterna. Och den fortsatte att öka sin monetära reserv med stor ekonomisk tillväxt. Mitt i allt detta gick Indien från att vara den 12:e ekonomin till att vara den 5:e ekonomin, och kommer nu att bli den 4:e. Och efter denna stormiga politik korsade sex regeringar vägar, där BRICS uppstod.

Den vänstra politiska grenen steg i Sydamerika, vänstern och progressiv kraft har stärkt integrationen i Sydamerika. Brasilien växte enormt, Mexiko med en enorm ekonomi fördrev Spanien redan förra året 2022 och placerades som den 14:e ekonomin, där Spanien föll till 15:e plats. Argentina med stor tillväxt..., det vill säga alla dessa block har bildats såsom BRICS, såsom integrationen av Sydamerika och andra rivaliserande områden i Förenta Staterna och Europa. Förflyttningsprocessen av Förenta Staterna har fortsatt att gå framåt trots denna aggressiva politik som vi har beskrivit. Jag tror att om Donald Trump återvänder och de ekonomiska maktgrupper som stöder honom skulle kunna återgå till den politik som de anser vara lämpligast, nämligen att öka den nationella produktionen. Jag tror att det är deras plan, att öka produktionen och försöka göra det möjligt för Förenta Staterna att återigen penetrera några marknader där det har förskjutits av Kina.

Om Trump vinner 2024 tror jag att han kommer att göra en mycket stor ekonomisk insats, och jag får intrycket att det inte kommer att ge honom många resultat på grund av konkurrenskraftsproblemet. Det betyder inte att det kommer att sluta vara en aggressor. Förenta Staterna är till sin natur en aggressorstat med vilken regering som helst, oavsett om det är kontinuiteten för demokraterna med Biden eller republikanernas återkomst med Trump, det finns alltid hot om aggression, särskilt i Latinamerika, där jag ser att de får försöka agera mer för Redan i Asien med alla dessa handlingar har det gått dåligt. Förenta Staterna har inte längre kapacitet att konfrontera Iran och vad de skulle göra med arabländerna och Mellanöstern Jag tror att de inte längre har tillräckligt med makt. De förlorade i Syrien, de förlorade i Afghanistan, i Iran styr shiiterna, vänner till shiiterna i Irak och Azerbajdzjan.

Saudiarabien befriade sig från Förenta Staterna och dess petrodollar, kanske kommer Förenta Staterna än en gång att söka en allians med Saudiarabien men det är väldigt svårt. De såg redan vart världen är på väg och det råder en hel dynasti, en grupp stora miljonärer kopplade till olja som återinträder för att inte gå under i denna internationella konflikt, och de såg att Förenta Staterna inte är det viktigaste, men att det växer fram en ny värld. I slutändan tror jag att det kommer att bli en konfrontation med Sydamerika, oavsett vem som styr Förenta Staterna. Förenta Staterna skulle också självklart anstränga sig för att återta kontrollen över Mexiko genom att sätta på plats en regering som är förenlig med dess intressen, men det är komplicerat eftersom till och med högerregeringarna i Mexiko alltid har upprätthållit en ganska oberoende utrikespolitik, vilket svarar mot till en tradition, till en nationell kultur, men de kan också undergräva Andres Manuel Lopez Obradors (AMLO) regering.

Vi måste förvänta oss aggressivitet från Förenta Staterna oavsett vem som vinner, men med skillnaden att den ekonomiska maktgruppen bakom Donald Trump lägger mer vikt vid den inre marknaden än demokraterna. Demokrater tror att lösningen är att förstöra planeten och republikaner anser att interna ansträngningar också måste göras för att öka produktionen, men bakom var och en finns grupper av ekonomisk makt. Dessa presidenter representerar intressen, det är inte en idé om Donald Trump eller en idé om Joe Biden, utan de är maktgrupper som säger "Detta är politiken som fungerar" eller "denna andra är politiken som fungerar", och det kommer in i motsägelser med deras presidenter, och ibland löses dessa motsättningar även med lönnmord, som hände med Abraham Lincoln (1861-1865), James Abram Garfield (1881-1881), William McKinley (1897-1901) och John Fitzgerald Kennedy (1961-1963), eller med valfusk som det som gjordes mot den demokratiske kandidaten Albert Arnold Gore Jr. (Al Gore) när George W. Bush vann 2000. Vi måste också förvänta oss att det kommer att uppstå interna konflikter eftersom angående politik de kan ha motsägelser.

Bronson Capital Partners


Artificiell intelligens, robotar och datoralgoritmer förstår inte vilka känslor som ligger bakom affärsprocesser, varför vi på Picasso Business Center bara inkluderar riktiga anställda.

För att kommentera den här artikeln använd Picasso Business Center sociala nätverk på Facebook: https://www.facebook.com/picassobusinesscenter

Picasso Business Center ansvarar inte för åsikter och innehåll från dess medarbetare som skrivs och publiceras på dess blogg, med allt ansvar som faller på de personer och företag som skriver dessa åsikter.

Picasso Business Center annonserar ditt företag på 406 domäner som tillhör 191 länder och skrivna på 54 språk, som vi har gjort i den här artikeln med Bronson Capital Partners BLI INFORMERAD NU

Utvalda åsikter

Vill du bli investeringspartner till Picasso Business Center? Skriv till oss.

Investeringspartners:

Priser

Sidan du tittar på var krypterad innan den överfördes över Internet Sidan du tittar på var krypterad innan den överfördes över Internet

Picasso Business Center Allmän Dataskyddsförordning (DSF)


Picasso Business Center ® och Picasso Business Center-logotypen är registrerade varumärken för